Hozzávalók

  • 1 kg nyers iberico sonka
  • a páchoz:
  • 4-5 evőkanál olaj
  • frissen őrölt tarka bors
  • néhány rozmaringlevél
  • csili (elhagyható)
  • fokhagyma granulátum
  • a tálaláshoz:
  • sült burgonya
  • merlot
Elkészítési idő 120 perc
Adag 4 főre

Sült sonka

A sonkát megtisztítjuk, a pác hozzávalóit elkeverjük.

A húst bedörzsöljük a páccal, a maradékot ráöntjük, és jól záródó dobozban 1 napra hűtőbe tesszük. Enyhén olajozott tepsibe tesszük, és előmelegített, 180-190 fokos sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Fedő nélkül további 30 percig pirítjuk, közben meg is fordítjuk. Sült burgonyával körítjük, merlot kínálunk hozzá.

Receptek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból