Hozzávalók

  • 1 kg sütőtök
  • ½ ananász
  • 2 db chili
  • 1 kis fej lilahagyma
  • tengeri só
  • olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • őrölt koriander
  • 1 csirke alaplé
Adag 4

Paprikás-ananászos sütőtök leves

A sütőtököt félbevágjuk, magját kikaparjuk és forró, 180 fokos sütőben barnára sütjük. Az ananászt megtisztítjuk, pár vékony szeletet levágunk belőle, majd serpenyőben, kevés vajon mindkét oldalán barnára sütjük és félretesszük. A maradék ananászt felkockázzuk és 3 dkg vajon egy fazékban megpirítjuk. A chilit felkarikázzuk, és az ananászhoz adjuk. Tovább pirítjuk pár percig, majd egy liter csirke alaplével felöntjük. Hozzáadjuk a megsült tök húsát, ízesítjük korianderrel és fedővel lefedve 15 percig főzzük. Leturmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük, apró lukú szitán leszűrjük, és igény szerint sózzuk. Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal és a tetejére tesszük a megsütött ananászt.

Kapcsolódó termékek

Receptek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból