Hozzávalók

a salátához:

  • 2 salátacukkini
  • 2-3 vékony újhagyma
  • 1 mozzarellagömb (125 g)
  • 5-6 zöld olívabogyó
  • 20 dkg szikkadt kenyér
  • 3 szem olajban eltett aszalt paradicsom aprítva + néhány evőkanálnyi az olajából
  • aprított snidling
  • őrölt bors
    továbbá:
  • 4 közepes paradicsom
  • 4 szelet marinált paprika
  • 2 vékony újhagyma
    az öntethez:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • őrölt bors
  • néhány rozmaringlevél aprítva
  • 6–8 bazsalikomlevél aprítvaa díszítéshez:
  • 2-3 szelet marinált paprika
  • olajbogyó
  • zsályalevél
  • rozmaringág
Elkészítési idő 1 óra
Adag 4 főre

Antipasti 

Az egyik cukkinit hosszában félbevágjuk, zöldséghámozóval 2 hajszálvékony szeletet vágunk belőle, kevés olajjal bekenjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, meghintjük aszaltparadicsom-darabkákkal, és félretesszük.

A maradék cukkinit héjastól kockákra vágjuk, kevés olajon, sóval, borssal ízesítve néhány perc alatt roppanósan puhára dinszteljük. Félretesszük, kihűtjük.

A kenyeret héja nélkül szintén felkockázzuk, 1-2 evőkanálnyi paradicsomos olajjal összeforgatjuk, és forró sütőben, időnként megrázogatva aranybarnára, ropogósra pirítjuk. Hűlni hagyjuk.

Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. Belerakjuk a kicsire darabolt mozzarellát és hagymát. Hozzáadjuk a kihűlt cukkinit, az aszalt paradicsomot, és alaposan összeforgatjuk.

A friss paradicsomokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, és mindet megtöltjük marinált paprika- és újhagymadarabokkal, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tálalás előtt a salátát összeforgatjuk a kenyérkockával, és tálba szedjük. A félretett cukkiniszalaggal, a marinált paprikával, az olívabogyóval és zsályalevéllel díszítjük. Mellé tesszük a töltött paradicsomot, valamint a rozmaringágat. Vörösbor mellé kínáljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból