Hozzávalók

2 nagyobb burgonya

2 szál sárgarépa

1 padlizsán

1 cukkini

1 sárga húsú paprika

1 piros húsú paprika

2 ek. olaj

1 fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

4 ág rozmaring

4 ág kakukkfű

2 db 50 dkg-os (konyhakész) aranydurbincs

4 ek. olívaolaj

2 dl zöldségleves (kockából)

Elkészítési idő 1 óra
Adag 4 főre

Aranydurbincs – sült zöldségekkel

 

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, vastagabb karikákra, szeletekre vágjuk. Kissé megsózzuk, és az olajon mindkét oldalukat 1-2 percig pirítjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A zöldfűszereket leöblítjük.
  2. A halat megtisztítjuk, megmossuk, bőrét sűrűn beirdaljuk-bevagdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, hasába fektetünk 1-1 ág rozmaringot, kakukkfüvet, a hagymát, fokhagymát.
  3. A sütőt 220 ˚C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy nagy tepsit, beleterítjük a zöldségeket, és sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a maradék zöldfűszereket, meglocsoljuk a levessel. Ráfektetjük a halat, megkenjük az olívaolajjal, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. A halat a zöldségekkel körítve tálaljuk.

 

BORAJÁNLÓ:

Babarczi Sauvignon blanc

A közepes intenzitású, bodzára, csalánra és fehér húsú gyümölcsökre emlékeztető illat, a közepesnél erőteljesebb savérzet és a citrusos ízek, amelyeket őszibarackos, trópusi gyümölcsös zamatok, közepes test kísér. Hosszú lecsengéssel búcsúzik.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból