Hozzávalók

  • fél kg cékla
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg dió
  • 2 db alma
  • 1 dl tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 kk. mustár
Adag 4

Aszalt szilvás céklasaláta

A céklát alaposan megmossuk és nem túl puhára főzzük. Meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Ugyanígy összevágjuk a hámozott almát és az aszalt szilvát. A majonézhez adjuk a tejfölt, ízesítjük kevés mustárral, porcukorral és citromlével. Alaposan összekeverjük és beleforgatjuk a szilvát, az almát, a céklát és a durvára tört diót. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei. Önállóan is kiváló saláta, de fogyaszthatjuk például füstölt halak mellé.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból