Hozzávalók

  • 50 dkg gomba (pl. shiitake, shimeji)
  • 25 dkg pak choi
  • 1 piros paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 madárszem csili (elhagyható)
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál szezámmag
  • 1 kávéskanál fekete szezámmag
  • frissen őrölt bors
  • kevés olívaolaj
  • a tálaláshoz:
  • főtt tészta
  • korianderzöld
Elkészítési idő 60 perc
Adag 2-3 főre

Ázsiai gombaragu tésztával

A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát tetszés szerint félbevágjuk.

A pak choi-t nagyságtól függően 4-6 darabra vágjuk, a sárgarépát és a gyömbért vékonyra szeleteljük. A paprikát apróra kockázzuk.

Kevés oívaolajat hevítünk, rátesszük a sárgarépát és a gyömbért. Roppanósan puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és csilivel ízesítjük. Hozzáadjuk a gombát, a paprikát, és puhulásig pirítjuk/pároljuk. Beletesszük a pak choi-t, hozzáöntjük a zöldségalaplevet, és pár percig kis lángon főzzük. Végül ízesítjük a mézzel, a balzsamecettel és a szójaszósszal, óvatosan összeforgatjuk. Szezámmaggal meghintve, korianderzölddel díszítve, főtt tésztával körítve tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból