Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 15 cm póré
  • 10 db szilva
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 2 szál chili paprika
  • olaj só

A mártáshoz:

  • 1 ek. méz
  • ½ dl szójaszósz
  • 1 dl hidegvíz
  • 1 ek. keményítő
Adag 4

Ázsiai szilvás sertéscsíkok

A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a sárgarépát hosszában félbe, majd ferdén vastagabb szeletekre vágjuk. A szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcikkezzük. A mártás hozzávalóit összekeverjük.
Wok-ot vagy serpenyőt forrósítunk. Lehetőleg folyamatosan magas hőfokon tartsuk a serpenyőt, mert úgy marad minden zöldség roppanós, valamint levet sem lesz ideje engedni. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, megvárjuk, míg ez is teljesen átforrósodik és beletesszük a sertéshúst. Miután kifehéredett, belekerül a répa és a gomba. Ezekkel egy-két percet pirítjuk, majd jöhet a póré, a szilva és a chili. Pár perc pirítás után, enyhén megsózzuk és ráöntjük a kikevert mártást. Folyamatosan kevergessük, mert a keményítőtől hamar sűrűsödik. Mihelyt összeforrt már készen is van.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból