Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 15 cm póré
  • 10 db szilva
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 2 szál chili paprika
  • olaj só

A mártáshoz:

  • 1 ek. méz
  • ½ dl szójaszósz
  • 1 dl hidegvíz
  • 1 ek. keményítő
Adag 4

Ázsiai szilvás sertéscsíkok

A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a sárgarépát hosszában félbe, majd ferdén vastagabb szeletekre vágjuk. A szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcikkezzük. A mártás hozzávalóit összekeverjük.
Wok-ot vagy serpenyőt forrósítunk. Lehetőleg folyamatosan magas hőfokon tartsuk a serpenyőt, mert úgy marad minden zöldség roppanós, valamint levet sem lesz ideje engedni. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, megvárjuk, míg ez is teljesen átforrósodik és beletesszük a sertéshúst. Miután kifehéredett, belekerül a répa és a gomba. Ezekkel egy-két percet pirítjuk, majd jöhet a póré, a szilva és a chili. Pár perc pirítás után, enyhén megsózzuk és ráöntjük a kikevert mártást. Folyamatosan kevergessük, mert a keményítőtől hamar sűrűsödik. Mihelyt összeforrt már készen is van.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Éjféli falatkák: Sült marhaszelet parmezán kosárban

Tovább

Sertéshúsos pite bárányhús filével

Tovább

Töltött borjúhús

Tovább

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát