Hozzávalók

Vágjuk négyfelé a káposztát, és távolítsuk el a közepét. Ezután vágjuk csíkokra. Aprítsuk fel a szalonnát és a hagymát.
Süssük ki a szalonnát egy serpenyőben, majd tegyük hozzá az olajat és a hagymát. Adjuk hozzá a köménymagot és a cukrot, majd süssük üvegesre. Adjuk hozzá az ecetet, majd az egészet öntsük rá a káposztára. Fűszerezzük sóval, borssal, és hagyjuk állni egy ideig. Tálalás előtt ismét sózzuk és borsozzuk, és díszítsük a metélőhagymával.

Elkészítési idő 45 perc
Adag 6

Bajor káposztasaláta

  • 800 g fejes káposzta,
  • 150 g szalonna,
  • 200 g vöröshagyma,
  • 6 evőkanál repceolaj,
  • 80 ml almaecet,
  • ½ evőkanál köménymag,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 köteg metélőhagyma, bors, só

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból