Hozzávalók

A salátához:

  • 1 csokor bazsalikom levelei
  • 5 dkg bébispenót és/vagy madársaláta
  • 8-10 koktélparadicsom
  • 4-5 nektarin
  • 1 kisebb lilahagyma
  • himalájai só
  • frissen őrölt tarka bors
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

A vörösboros balzsamecet-redukcióhoz:

  • 1 dl vörösbor
  • 4 dl balzsamecet

A díszítéshez:

  • ehető virág
Elkészítési idő 50 perc
Adag 4 személyre

Bazsalikomos nektarinsaláta

Először a balzsamecet-redukciót készítjük el. Ehhez a vörösbort a balzsamecethez adjuk, felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a mennyisége a felére nem csökken, és sziruposan sűrű, ragacsos nem lesz.

A koktélparadicsomot félbe-, a nektarint cikkekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Ízesítjük sóval és borssal, majd összeforgatjuk a bazsalikommal, a salátával és az olívaolajjal. Megcsepegtetjük a redukcióval, és ehető virággal díszítve azonnal tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból