Hozzávalók

  • 2 kg borjúcsont
  • 2,5 l jeges víz
  • 0,5 l vörösbor
  • 350 g vöröshagyma
  • 50 g zeller
  • 50 g sárgarépa
  • 50 g póréhagyma
  • 60 g paradicsompüré
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 kis csokor zöldfűszer (1-1 ág rozmaringból, kakukkfűből és oregánóból)
  • napraforgóolaj

Borjúalaplé készítése

  1. Daraboljuk fel a nagyobb csontokat.
  2. Tegyük a csontdarabokat tepsibe, és süssük 30 percig 180 °C-os sütőben. Serpenyőben, lábasban is megpiríthatjuk, zsiradék nélkül.
  3. Vágjuk nagyobb darabokra a zellert, a hagymát, a póréhagymát és a sárgarépát.
  4. Tegyük egy lábasba a megpirított csontokat és a zöldségeket egy kis napraforgóolajon, és kezdjük el dinsztelni.
  5. Kicsit később tegyük hozzá a póréhagymát, annak ugyanis kevesebb időre van szüksége.
  6. Tegyük rá a borsot és a paradicsompürét, ezeket is pirítsuk meg egy kicsit.
  7. Ezután locsoljunk vörösbort a lábasba.
  8. Kis idő múlva öntsük bele a jeges vizet.
  9. Főzzük alacsony lángon a levet, közben a tetejéről gyakran fölözzük le a habot.
  10. Amikor először távolítjuk el a habot, tegyük bele a zöldfűszereket a lébe.
  11. 2-3 óra múlva lapáttal vegyük ki a szilárd összetevőket.
  12. Szűrjük át a levet egy konyharuhán.
  13. Végezetül töltsük az alaplevet tárolóedényekbe.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból