Hozzávalók

  • 4 szelet csontos borjúkaraj
  • Zsályalevél
  • Bébi édeskömény
  • Bébi zöldspárga
  • Bébi póréhagyma
  • Szőlőmag olaj
  • Vaj

A polentához:

  • 0,15 l kukoricadara
  • 0,5 l víz
  • 2 szál kakukkfű
Elkészítési idő Kb. 45 perc
Adag 4 főre

Karácsonyi menü – Borjúkaraj polentával és vajas zöldségekkel

A polentához a vizet sóval és a kakukkfűvel felfőzzük, majd fedő alatt állni hagyjuk 10 percig.

Beleszűrjük a thermomixbe, hozzáadjuk a darát és 80 fokon, közepes fordulaton 15 percig készítjük. Hozzáadunk vajat és reszelt parmezánt, amivel nagy fordulaton krémesre keverjük.

A zöldségeket vaj és alaplé fele-fele keverékén pár perc alatt megpároljuk, majd sózzuk enyhén borsozzuk.

A borjúkarajt a megsózzuk, majd szőlőmag olajon, a zsályával és fokhagymával együtt mindkét felén elősütjük. 160 fokos sütőben 8 perc alatt megsütjük, majd vajat teszünk a tetejére és a köretekkel együtt tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból