Hozzávalók

  • 600 g hús,
  • 2 l marhahús alaplé,
  • 1 vöröshagyma,
  • 6 szegfűszeg,
  • 2 babérlevél,
  • 1/4 káposzta,
  • 600 g burgonya,
  • 600 g cékla,
  • 1/2 póréhagyma,
  • 2 sárgarépa,
  • 1/8 zeller,
  • 1 csemegepaprika,
  • 2 paradicsom,
  • 1 citrom,
  • kapor, petrezselyem
Elkészítési idő 130 perc
Adag 6

Borscs

  1. Tegyük a húst az alaplébe, forraljuk fel, és fölözzük le a habot a tetejéről.
  2. Tűzdeljük meg a vöröshagymát a babérlevelekkel és a szegfűszeggel, és tegyük bele az alaplébe.
  3. Főzzük lassú tűzön kb. másfél órán át, egészen addig, amíg a hús le nem esik a villáról, amikor beleszúrjuk. Vegyük ki a húst, és tegyük félre. Vegyük ki a hagymát is, erre már nem is lesz szükség.
  4. Vágjuk vékony csíkokra a zöldségeket, hámozzuk meg és kockázzuk fel a krumplit.
  5. Először a burgonyát tegyük a lébe, és főzzük addig, amíg haraphatóvá nem puhul. Ezután adjuk hozzá a káposztát.
  6. Egy kicsit dinszteljük meg a céklát egy nagy serpenyőben.
  7. Keverjük hozzá a kisebb hagymákat és ízesítsük a keveréket némi citromlével és cukorral.
  8. Tegyük hozzá a korábban felaprított zöldséget is, és dinszteljük a keveréket még öt percig.
  9. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  10. Mindezt tegyük a húslébe, és forraljuk egy rövid ideig.
  11. Tálalás előtt kockázzuk fel a húst, és tegyük bele a borscsba.
  12. Díszítsük apróra vágott paradicsommal és kaporral.
  13. Tálalás előtt ízesítsük közepes zsírtartalmú tejföllel.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból