Hozzávalók

Csirkemell

  • 2db bőrös csirkemell filé
  • sóoldat

Csirkecomb

  • 2db bőrös csirkecomb filé
  • pórészén
  • sóoldat

Garnéla

  • 4 db 6/8 egész garnéla
  • 0.3 dl szűz olíva olaj
  • 2 db narancs
  • 0.5dl alma ecet

Körtés zeller püré

  • 70 dkg zeller gumó
  • 15 dkg körte hús
  • 0.5 l tej

Körte kockák

  • 2 db félkemény körte
  • 1 dl céklalé
  • 1 dl narancslé
  • 10 szem egész bors

Körte chips

  • 1 db nashi körte
  • porcukor

Póréhagyma

  • 1 szál póréhagyma
  • 0.5 dkg vaj

Édeskömény

  • 1 db édeskömény
  • 1 db narancs
  • 0.3 dl Pernod

Bresse-i csirke, garnéla, zeller és körték

Csirkemell

A csirkemellet 5%-os sóoldatban 40 percig áztatjuk. Olajjal megkent folpackba henger alakúra formázzuk, majd vákuumzacskóban 62 fokon 40 percig készítjük. Tálalás előtt szőlőmag olajon körbepirítjuk.

Csirkecomb

A csirkecombot 5%-os sóoldatban 40 percig áztatjuk. A formázásból visszamaradt húsrészeket késsel összeaprítjuk és a kiterített pórészénnel megszórt, csirkecomb közepébe töltjük. Olajjal megkent folpackba henger alakúra formázzuk, majd vákuumzacskóban 68 fokon 40 percig készítjük. Tálalás előtt szőlőmag olajon körbepirítjuk. Csirke pecsenyelével tálaljuk.

Garnéla

A garnélákat megpucoljuk, nyársra húzzuk, egy tálba helyezzük. Összekeverjük az olajat, a narancsok levét és az alma ecetet, ráöntjük a rákokra és 5-6 órán át érleljük. Tálalás előtt leszárítjuk és serpenyőben körbepirítjuk. Rákvajjal tálaljuk.

Körtés zeller püré

A zellert vékony szeletekre vágjuk, a körtehúst feldaraboljuk és tejjel felöntve lassú tűzön teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, a lét félretesszük, krémesre turmixoljuk a körtés zellert és a tejjel felöntve állítjuk be a megfelelő sűrűségűre.

Körte kockák

A körték húsát 0.5*0.5cm-es kockákra vágjuk. A céklalét, narancslét, borsot, sót összeforraljuk. A körtekockákra még melegen ráöntjük és letakarva a hűtőbe állni hagyjuk 12 órát

Körte chips

A körtét szeletelő géppel 1mm vastagon leszeleteljük, szilikon lapra fektetjük, porcukorral finoman megszórjuk, másik szilikon lappal lefedjük. 140°C-on 40 perc alatt ropogósra sütjük.

Póréhagyma

Serpenyőben felolvasztjuk a vajat és bele helyezzük az 5 cm-es darabokra vágott póréhagymát.

Fél deci vizet öntünk mellé, letakarjuk és közepes lángon 5-10 percig pároljuk.

Édeskömény

A cikkekre vágott édesköményt 2 percig a Pernod-os narancslében pároljuk.

Receptek

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Ír ürügulyás

Tovább

Húsos-juhtúrós polenta lasagne

Tovább

Húsgombóc leves paradicsommal

Tovább

Hortobágyi húsos palacsinta

Tovább

Hawaii csirkemell saláta

Tovább

Hátszínes tortilla falatok

Tovább

Gulyásleves

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!