Hozzávalók

  • 1 kg burgonya,
  • 150g bacon,
  • 150 g hagyma,
  • 300 ml húsalaplé,
  • 50 ml napraforgó olaj,
  • 100 ml fehérbor ecet,
  • metélőhagyma, petrezselyem, bors, só
Elkészítési idő 60 perc
Adag 6

Burgonya saláta

Főzzük meg a krumplit héjában, majd még melegen hámozzuk meg. Ezután vágjuk fel 2-4 milliméter vastagságú szeletekre. Kockázzuk fel a szalonnát, és süssük ropogósra egy serpenyőben.

Vágjuk fel apróra a hagymát. Öntsünk rá egy kis napraforgóolajat és az alaplevet. Tegyük hozzá az ecetet, majd kezdjük el főzni. Keverjük bele a mustárt és a maradék olajat.

Öntsük rá a forró öntetet a krumpliszeletekre, majd óvatosan keverjük bele a szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni. Tálaláskor díszítsük metélőhagymával és petrezselyemmel.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból