Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 10 cm póré
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • fehérbors
  • 20 dkg kolozsvári szalonna

Burgonyakrém leves baconnal

A megtisztított burgonyát kockára, a póréhagymát pedig karikára vágjuk.
Lábasban olívaolajat melegítünk, rátesszük a hagymát valamint a burgonyát és aranysárgára pirítjuk.
Ezután ízesítjük sóval, felöntjük másfél liter vízzel és puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük 2 dl főzőlével, majd a leveshez öntjük és összeturmixoljuk.
Újra felforraljuk és ízesítjük őrölt fehérborssal. Tálalásnál pirított kolozsvári szalonnát szórunk a tetejére.

Receptek

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Halas burger

Tovább

Grill polipnyárs meleg cézár salátával

Tovább

Garnélával töltött ravioli kemencében sült koktél paradicsom szósszal és friss mentával

Tovább

Garnélarák koktél Mary Rose mártással és grillezett korianderes tigrisrák farokkal, salátaágyon

Tovább

Garnéla kaliforniai paprikával

Tovább

Lazacos tagliatelle ruccolával

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!