Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 10 cm póré
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • fehérbors
  • 20 dkg kolozsvári szalonna

Burgonyakrém leves baconnal

A megtisztított burgonyát kockára, a póréhagymát pedig karikára vágjuk.
Lábasban olívaolajat melegítünk, rátesszük a hagymát valamint a burgonyát és aranysárgára pirítjuk.
Ezután ízesítjük sóval, felöntjük másfél liter vízzel és puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük 2 dl főzőlével, majd a leveshez öntjük és összeturmixoljuk.
Újra felforraljuk és ízesítjük őrölt fehérborssal. Tálalásnál pirított kolozsvári szalonnát szórunk a tetejére.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból