Hozzávalók

  • 4 vastag szelet csontos karaj
  • füstölt szalonna
  • fűszerpaprika
  • 6 gerezd fokhagyma
Adag 4

Cigány pecsenye

A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A szalonnából 3 mm-es szeleteket vágunk, majd keresztben, egymástól 1 centire bevagdossuk, egészen a bőréig. A karajszeleteket besózzuk. A szalonnaszeleteket egy serpenyőben félig kisütjük, majd kivesszük és félretesszük. Ebben a serpenyőben megsütjük a karajszeletek egyik oldalát, majd mikor megfordítjuk, mellé tesszük a félig sült szalonnát és együtt készre sütjük. A forró zsírból kiveszünk két evőkanállal és összekeverjük egy mokkáskanál fűszerpaprikával, valamint a zúzott fokhagymával. Tálalásnál ezzel a fokhagymás paprikával kenjük meg a hús tetejét. Köretnek hasábburgonyát és házi savanyúságot kínáljunk mellé.

Receptek

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Ír ürügulyás

Tovább

Húsos-juhtúrós polenta lasagne

Tovább

Húsgombóc leves paradicsommal

Tovább

Hortobágyi húsos palacsinta

Tovább

Hawaii csirkemell saláta

Tovább

Hátszínes tortilla falatok

Tovább

Gulyásleves

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!