Hozzávalók

  • 18 dkg sertés szűz (6db 3dkg-os érme)
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 2 evőkanál capri bogyó
  • 1-2 ág petrezselyem zöld
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 dl húsleves vagy alaplé
  • 1 citrom
  • 5 dkg vaj
  • Bors
  • 1-2 evőkanál liszt
Adag 4

Citromos-capris sertés szűz

A sertés szűz érméket sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Serpenyőben olíva olajon megsütjük a húsok mindkét oldalát 2-2 percig.
Felöntjük a fehérborral, húslevessel, hozzáadjuk a citrom levét, capri bogyót és a finomra vágott petrezselymet. Mártás sűrűségűre forraljuk. Tálalás előtt vajjal dúsítjuk.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Éjféli falatkák: Sült marhaszelet parmezán kosárban

Tovább

Sertéshúsos pite bárányhús filével

Tovább

Töltött borjúhús

Tovább

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát