Hozzávalók

  • 1 egész kakas (csirke)
  • 1 tálca gomba
  • 20 dkg shalotta hagyma
  • 50 dkg húsos szalonna
  • bors
  • friss kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 0,5 l száraz vörösbor
  • 10 dkg vaj
  • 50 ml brandy
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek. paradicsom püré
  • 15 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 100 ml olíva olaj
  • 1 ek. cukor
Adag 4

Coq au vin

A kakast daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Olíva olajban megpirítjuk. A húst félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, shallott hagymát, paradicsompürét. Pár perc pirítás után felöntjük a brandyvel, majd a vörösborral. Beletesszük a húsokat és a fűszereket. Készre főzzük, tálalás előtt vajjal dúsítjuk, friss petrezselyemmel megszórjuk.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Éjféli falatkák: Sült marhaszelet parmezán kosárban

Tovább

Sertéshúsos pite bárányhús filével

Tovább

Töltött borjúhús

Tovább

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát