Hozzávalók

  • 1 egész kakas (csirke)
  • 1 tálca gomba
  • 20 dkg shalotta hagyma
  • 50 dkg húsos szalonna
  • bors
  • friss kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 0,5 l száraz vörösbor
  • 10 dkg vaj
  • 50 ml brandy
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek. paradicsom püré
  • 15 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 100 ml olíva olaj
  • 1 ek. cukor
Adag 4

Coq au vin

A kakast daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Olíva olajban megpirítjuk. A húst félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, shallott hagymát, paradicsompürét. Pár perc pirítás után felöntjük a brandyvel, majd a vörösborral. Beletesszük a húsokat és a fűszereket. Készre főzzük, tálalás előtt vajjal dúsítjuk, friss petrezselyemmel megszórjuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból