csokoládémousse_fügével

Hozzávalók

  • 15 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 dl frissen főtt kávé
  • 1 csipet só
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 3 zselatinlap

Az öntethez:

  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1/2 evőkanál aranybarna nádcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fahéjrúd
  • 3-4 szem szegfűszeg

A tálaláshoz:

  • friss füge
  • citromfűlevél
Elkészítési idő 30 perc + 3 óra hűtés
Adag 6 főre

Csokoládémousse fügével

Az étcsokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a kakaót és a kávét is. Hozzáadjuk a langyosra hűlt csokoládét, és alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjét a sóval, a tejszínt pedig magában kemény habbá verjük. Habverővel mindkettőt a csokoládés krémbe forgatjuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. A fehér mousse-hoz a tojásfehérjéből a sóval és a cukorral, a tejszínből magában kemény habot készítünk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, feloldjuk benne a felpuhult zselatinlapokat. Langyosra hűtjük, beleforgatjuk a kétféle habot, és 3 órát hűtőben pihentetjük. Közben az öntet hozzávalóit összeforraljuk, és közepes lángon, időnként megkeverve szirup sűrűségűre főzzük. Leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor forró vízbe mártott evőkanállal a kétféle mousse-ból vegyesen, forgató mozdulatokkal nagyobb darabokat szaggatunk ki. Személyenként 2-2 darabot tálalunk, és az öntettel meglocsolva, cikkekre vágott friss fügével, citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.

Kapcsolódó termékek

Zöldpont koriander

20g

279-

360-

Petrezselyemzöld

Petrezselyemzöld

10g/tasak

159-

210-

Shan’shi Chop Suey ázsiai vegyes zöldség

Ázsiai vegyes zöldség ecetes lében.

569-

730-

Pirított hagyma

Ropogós, sült hagyma darabok

200g

383-

490-

Gyorsfagyasztott zöldség keverék

Csz.:123458

Gyorsfagyasztott sárgarépa, karfiol és brokkoli keverék

299-

380-

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból