Hozzávalók

  • 25 dkg száraz fehérbab
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 1 kk. római kömény
  • ½ dl olaj
  • feketebors

A pirítóshoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • bagett
  • fél csokor petrezselyem
  • fél citrom reszelt héja
  • fél dl olívaolaj
Adag 4

Fehérbab püré leves fokhagymás pirítóssal

A fehérbabot megmossuk, kiválogatjuk és a főzést megelőző este, hideg vízbe beáztatjuk. Másnap annyi tiszta vízben, hogy ellepje, feltesszük főni.
Hozzáadjuk a karikára vágott vöröshagymát, az olajat, ízesítjük sóval és lefedve puhára főzzük.
Miután a bab puhára főtt, ízesítjük egy ek. római köménnyel és az egészet leturmixoljuk.
Ha túl sűrűnek találjuk, kissé hígítunk rajta és az egészet átszűrjük.

A fokhagymát, a petrezselyemmel, az olajjal és egy csipet sóval összeturmixoljuk vagy mozsárban összezúzzuk. A bagettet felkarikázzuk, mindkét oldalát megpirítjuk, majd megkenjük a pestoval és a levesekkel, együtt kínáljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból