Hozzávalók

  • 50 dkg fusilli
  • 50 dkg fehérspárga
  • 30 dkg lazacfilé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
Adag 4

Fehérspárgás-lazacos fusilli

A lazacot kockára vágjuk. a spárgát a szár felőli részénél lehámozzuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A tésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük és lecsepegtetjük. mindig tegyünk félre egy bögrényit a főzőlevéből. Érdemes a tészta főzését úgy irányítani, hogy pont akkor legyen kész, amikor a mártás pont elkészül. Az olasz tésztákat nem öblítjük, hanem főzés után lecsepegtetjük és egyből a mártáshoz adjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, rátesszük a spárgát és lassan megpároljuk. Sózzuk, meglocsoljuk citromlével és felöntjük a tejszínnel. Amikor forr beletesszük a lazacot és a finomra vágott petrezselymet. A lazac egy perc alatt elkészül, ekkor hozzáadjuk a tésztát, és ha kell, a levét hígítjuk egy kevés főző lével, ízesítünk rajta ha kívánja és azonnal fogyasztjuk is.

Receptek

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát