Hozzávalók

  • 40 dkg kelbimbó
  • 3 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 5 dkg fenyőmag

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg vaj
Adag 4

Fenyőmagos kelbimbó torta

A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végük kézzel összegyúrjuk és golyót formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek, hullámos szélű tortaformába simítjuk. / vizet helyettesíthetjük 1 db tojással is/
Közben a megtisztított kelbimbókat enyhén szódabikarbónás, sós vízben 5 percig főzzük és a fenyőmagot száraz serpenyőben barnára pirítjuk. Az egész tojásokat összekeverjük a tejszínnel és kevés sóval.
A tésztában elrendezzük a lecsöpögtetett kelbimbókat, ráöntjük a tojásos tejszínt, és rászórjuk a pirított fenyőmagot. 140 fokos sütőben 1 óra húsz percig sütjük. Forrón, langyosan vagy akár hidegen is fogyaszthatjuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból