Hozzávalók

1 kg burgonya

1 l olaj

15 dkg liszt

5 dkg kukoricakeményítő

1/2 csomag sütőpor (6 g)

1 tojás

kb. 2,5 dl sör

kb. 80 dkg friss tőkehalfilé

a tálaláshoz:

ecet (elhagyható)

ketchup

majonéz

Elkészítési idő 1 óra
Adag 4 főre

Fish and chips

Finom, gyors. Szerintünk ez egy olyan étel, ami szinte mindenki kedvence. (Persze, aki szereti a halat.)

A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, váltott vízben többször átmossuk. Alaposan lecsepegtetjük, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A forró olajban több részletben addig sütjük, amíg színt nem kezd kapni. Kiszedjük és félretesszük.

A halat kisebb darabokra vágjuk, enyhén sózzuk. A lisztet összeforgatjuk a keményítővel, a sütőporral és a sóval. A tojás és a sör hozzáadásával egynemű tésztává keverjük. A halszeletekről felitatjuk a nedvességet, majd a forró olajban 4-5 perc alatt készre sütjük, kiszedjük.

A krumplit újra az olajba dobjuk, ropogósra sütjük.

A halat tálaláskor megcsöpögtethetjük pár csepp ecettel. Sült burgonyával, ketchuppal, majonézzel fogyasztjuk.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból