Hozzávalók

  • 4 szem eper
  • 1 kisebb mangó
  • 1 karambola (kb. 15 dkg)
  • 1 kisebb körte
  • 4 friss kókuszhús-darab
  • 4 pandanlevél
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 dkg vaj
  • 2 csapott evőkanál méz
  • 1/2 dl fehér rum
  • továbbá:
  • 4 pandanlevél
  • 4 bambusznyárs
  • a tálaláshoz:
  • ribizlivelő
Elkészítési idő 25 perc
Adag 4 főre

Flambírozott gyümölcsnyárs

A nyársakat vízbe áztatjuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a nagyobbakat 4 felé daraboljuk, az epreket 1-1 pandanlevélbe csomagoljuk. Mindegyikből egyet nyársra húzunk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, 1-2 perc alatt átpirítjuk benne a szezámmagot, és a nyársakat kb. percenként forgatva megsütjük benne a gyümölcsöket; vigyázni kell, mert könnyen megéghetnek. A visszamaradt zsiradékba csorgatjuk a mézet, kissé karamellizáljuk, majd beleöntjük a rumot. Meggyújtjuk, és amikor elaludt a láng, a lével meglocsoljuk a nyársakat. Azonnal kínáljuk. Ribizlivelőt adhatunk mellé.

 

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból