Hozzávalók

  • 60 dkg bőrös fogas filé
  • 30 dkg cukkíni
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 cm póré
  • 2 cm gyömbér
  • 8 dkg vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1 db lime
Adag 4

Fogas gyömbéres zöldségekkel

A halból négy egyforma szeletet vágunk, és papírral szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a hal bőrös felét ropogósra sütjük. Közben a húsát enyhén besózzuk. A tűzről levéve vajdarabkákat teszünk rá és 160 fokos sütőben vagy szalamanderban 2-3 perc alatt megsütjük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk és hasábra vágjuk. Kevés olajon, a póré kivételével a zöldségakat kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a pórét, majd 1 dl húslevet aláöntve összepároljuk. Enyhén megsózzuk, ízesítjük a lime levével, a finomra vágott petrezselyemmel és a tűzről lehúzva 4 dkg kockára vágott vajat adunk hozzá.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból