Hozzávalók

 

  • 30 dkg füstölt pisztráng
  • 30 dkg libamáj
  • mandula
  • torma
  • 50 dl hab tejszín
  • Steyer kren torma
  • Tokaji desszertbor
  • bors
  • cukor
  • 1 db citrom
  • 6 g zselatin
Adag 4

Füstölt pisztráng, libamáj, torma pannacotta

A libamájat kierezzük, sózzuk, borsozzuk, édes Tokaji borba áztatjuk kb. 1 órára. Mixerben kevés páclével és 1-2 evőkanál tejszínnel pürésítjük és egy porcelánedény aljára töltünk belőle kb. egy ujjnyit. Kifagyasztjuk.
A pisztrángot tejszínnel és kevés pörkölt mandulával lepürésítjük, sózzuk, borsozzuk kevés friss citromlét adunk hozzá, a libamájra öntjük és kifagyasztjuk.
A tejszínt sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adunk hozzá. Beletesszük a tormát és 60°C-on kb. egy óra alatt infúziót készítünk. Hozzákeverjük a beáztatott zselatint, a pisztrángra öntjük és kifagyasztjuk.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Éjféli falatkák: Sült marhaszelet parmezán kosárban

Tovább

Sertéshúsos pite bárányhús filével

Tovább

Töltött borjúhús

Tovább

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát