Hozzávalók

  • 250 ml hámozott, gesztenye,
  • 150 ml tej,
  • 2 ek vaj,
  • 4 cl cseresznyelikőr,
  • porcukor,
  • 2 zselatinlap,
  • 2 tojás,
  • 3 tojássárgája,
  • 80 g cukor,
  • 1 vanília rúd,
  • 2 cl kávé likőr,
  • 1 ek méz,
  • 400 ml tejszín
Elkészítési idő 40 perc
Adag 6

Gesztenye parfé

Főzzük a gesztenyét a tejben kb. 20 percig, amíg puha nem lesz, majd pürésítsük össze a vajjal és a cseresznyelikőrrel. Adjunk hozzá némi porcukrot, ízlés szerint. Puhítsuk meg a zselatinlapokat hideg vízben. A két egész tojást, valamint a 3 tojássárgáját a cukorral, a vanília rúd kikapart belsejével gőz fölött, krémes, kemény habbá verjük. Nyomkodjuk ki a zselatint, oldjuk fel kávé likőrben és adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Ezután keverjük bele a gesztenyepürét, a mézet és hagyjuk kissé kihűlni. Majd az egész keveréket verjük jó keményre, öntsük a formába és hagyjuk dermedni legalább 4 órán
keresztül.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból