gombás rizottó recept

Hozzávalók

  • 20 dkg rizottórizs
  • 1 vöröshagyma​​
  • 35 dkg portobello gomba
  • 3/4 dl fehérbor
  • 5 dkg parmezán sajt reszelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dkg vaj
  • kb. 1 l meleg húsleves
  • frissen őrölt bors
  • néhány szál friss petrezselyemzöld aprítva
Elkészítési idő 1 óra
Adag 4 főre

Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Gombás rizottó

A rizst szűrőben alaposan leöblítjük, lecsöpögtetjük. A gombát megtisztítjuk, és keresztben vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, és felforrósított olívaolajon néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és a gombát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ráöntünk 1 nagyobb merőkanálnyi húslevest. Amikor azt nagyjából felszívta, gyakori kevergetés mellett, folyamatosan pótoljuk a folyadékot, egészen addig, amíg a rizs meg nem puhul, és szaftos, krémes állagú nem lesz. Közben, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Végül a sajtot és a vajat is a rizottóhoz vegyítjük. Lefedve 5 percet pihentetjük, majd petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.​

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból