Hozzávalók

  • 40 dkg gombakeverék (vargánya, rókagomba, csiperke stb.)
  • olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés csilipehely
  • frissen őrölt tarka bors
  • 15 dkg basmati rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4-5 bazsalikomlevél
Elkészítési idő 45 perc:
Adag 4 főre

Gombás rizssaláta

A gombát megtisztítjuk, leöblítjük, a nedvességet leitatjuk róla.

Az átmosott rizst kétszeres mennyiségű vízben a fűszerekkel puhára főzzük.

A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a keresztben felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, csilipehellyel és zúzott fokhagymával ízesítjük. Az edényt lefedjük, és 10 percig lassú tűzön pároljuk a ragut. A fedőt levesszük, ha a gomba túl sok levet eresztett, a nagyját elpárologtatjuk. A főtt rizshez forgatjuk, aprított petrezselyemmel és bazsalikommal megszórjuk. Köretként vagy magában tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból