Gorgonzolás-körtés falat

Hozzávalók

  • 2 körte
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál méz
  • kb. 10 dkg gorgonzola
  • 4 nagyobb teljes kiőrlésű keksz

A tálaláshoz:

  • mungóbabcsíra
Elkészítési idő 20 perc
Adag 2 főre

Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Gorgonzolás-körtés falat

A körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst kisebb cikkelyekre/darabokra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat, karamellizáljuk rajta a cukrot és a mézet. Hozzáforgatjuk a körtét, 1-2 perc alatt roppanósan puhára pároljuk.

A kekszeket tányérra sorakoztatjuk, mindre falatnyi sajtot és körtét helyezünk. Mungóbabcsírával díszítve tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból