Hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 6 db paradicsom
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • feketebors
  • 3 dkg vaj

Görög lencseleves

A lencsét alaposan megmossuk és 2 órára hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A lencséről leöntjük a vizet és egy fazékba tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy másfélszeresen ellepje. Hozzáadjuk a hagymát, a babért, az olívaolajat és a paradicsomot.
Ízesítjük sóval, frissen őrölt feketeborssal és nagy lángon felforraljuk. Lejjebb vesszük a lángot és időnként megkeverve, kb. 40 percig főzzük, de legalábbis addig, míg a lencse meg nem puhul. 5 percig állni hagyjuk és tálalásnál minden tányérba elkeverünk egy kis kocka vajat.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból