Hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 6 db paradicsom
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • feketebors
  • 3 dkg vaj

Görög lencseleves

A lencsét alaposan megmossuk és 2 órára hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A lencséről leöntjük a vizet és egy fazékba tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy másfélszeresen ellepje. Hozzáadjuk a hagymát, a babért, az olívaolajat és a paradicsomot.
Ízesítjük sóval, frissen őrölt feketeborssal és nagy lángon felforraljuk. Lejjebb vesszük a lángot és időnként megkeverve, kb. 40 percig főzzük, de legalábbis addig, míg a lencse meg nem puhul. 5 percig állni hagyjuk és tálalásnál minden tányérba elkeverünk egy kis kocka vajat.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Éjféli falatkák: Kecskesajt-mártogatós zöldségekkel

Tovább

Málnás tiramisu

Tovább

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Rétegzett édesburgonya süti

Tovább

Burgonyatorta köretnek

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát