Hozzávalók

  • 50-60 dkg polip
  • 1 fej római saláta
  • 1 ek. szardella fié
  • 2 tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 kk. dijoni mustár
  • 2-3 dl tejszín
  • 8 sz. toast kenyér
  • 5 dkg parmezán
  • pár csepp worchestershire
  • fekete bors

Grill polipnyárs meleg cézár salátával

A polipokat kevés vízben fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Hideg vízzel lemossuk, a lábakat levágjuk és nyársra húzzuk. Jól felforrósított grillen megsütjük. A toast kenyereket kiszúrjuk, ecsettel megkenjük olíva olajjal és megpirítjuk. A római salátákat elfelezzük, kevés olíva olajon megpirítjuk, meglocsoljuk citromlével. A tojássárgájából a dijoni mustárral és a szardellával, olajjal kikeverve majonézt készítünk.
Parmezánt adunk hozzá tejszínnel hígítjuk borssal, worchestersirral ízesítjük.
A salátát meglocsoljuk a dresszinggel és a polippal tálaljuk.

Receptek

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Halas burger

Tovább

Garnélával töltött ravioli kemencében sült koktél paradicsom szósszal és friss mentával

Tovább

Garnélarák koktél Mary Rose mártással és grillezett korianderes tigrisrák farokkal, salátaágyon

Tovább

Garnéla kaliforniai paprikával

Tovább

Lazacos tagliatelle ruccolával

Tovább

Lazac tatár többféleképpen

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrobonusz.hu

Lépj be a METRO Bónusz Program világába!

Nagyszerű jutalmakat és kedvezményeket érhetsz el új hűségprogramunkban. Regisztrálj, és kezd el gyűjteni a pontokat minden vásárlással!