Hozzávalók

4 pisztráng

2 egész citrom + 4 gerezd a tálaláshoz

4 gerezd fokhagyma

1 nagyobb csokor petrezselyemzöld

őrölt bors

olívaolaj

Elkészítési idő 1 óra
Adag 4 főre

Grillezett pisztráng

Az alaposan megtisztított, kibelezett halat szárazra töröljük. A belsejüket enyhén sózzuk, borsozzuk, a petrezselyem felét szárastól beledugdossuk. Az olívaolajat összekeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, az egyik citrom kifacsart levével és bepácoljuk vele a halat. Hűtőben, lefedve néhány órát pihentetjük.

A pisztrángokat speciális rács közé rakjuk a másik, vékonyan felkarikázott citrommal együtt. Faszenes grillen, parázson megsütjük. A megmaradt, finomra aprított petrezselyemmel megszórva, citromgerezddel kínáljuk.

 

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból