Hozzávalók

  • 4 db laposhal filé (egyenként 18-20 dkg-os),
  • 4 gerezd fokhagya,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 db kápia paprika,
  • 1 db citrom,
  • 1 dl fehérbor,
  • 2 szál újhagyma,
  • 6 dkg vaj,
  • 2 ek olívaolaj,
Elkészítési idő 60 perc
Adag 4

Grönlandi laposhal vongole kagylóval

Egy serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát és újhagymát, valamint az apró kockára vágott kápiát. Rátesszük a megmosott vongolét, felöntjük a fehérborral és nagy lángon összeforraljuk. Legvégül hozzáadjuk a vaj felét és a citrom levét. Sózzuk és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
A halfilét sózás nélkül sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, mindegyik tetejére két vajdarabot teszünk és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Tányérra szedjük és mindegyik tetejére szedünk a kagylóraguból.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból