Habos sajtleves párolt póréval és édesburgonyacsipsszel

Hozzávalók

A leveshez:

  • 12,5 dkg gorgonzola
  • 6 dl cukrozatlan habtejszín
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 3 dkg vaj
  • 10 cm póréhagyma (a zöld részéből)
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió

A csipszhez:

  • 1 kisebb édesburgonya
  • (fokhagymás) olívaolaj
Elkészítési idő 50 perc
Adag 4 főre

Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Habos sajtleves párolt póréval és édesburgonyacsipsszel

Először a csipszet készítjük el. A burgonyát egészen vékonyra szeleteljük, ​a szeletek mindkét oldalát átkenjük olajjal,​ ​majd​ ​sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk​​, a tetejüket enyhén sózzuk. 200 fokra melegített sütőben ropogósra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

1 evőkanálnyi vajon néhány perc alatt enyhén megpároljuk a​ ​1/2 cm-es szeletekre vágott póréhagymát és félretesszük.

A tejszínt, az alaplét és a maradék vajat összemelegítjük, ízesítjük sóval, borssal, kevés szerecsendióval. Amikor forrni kezd, belemorzsoljuk a sajtot, lassan kevergetve egyneművé olvasztjuk. A levest habverővel addig kevergetjük, amíg könnyű, habos állaga nem lesz.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból