Hozzávalók

  • 2 kg halnyesedék, fej, gerinc (lehetőleg nyelvhal vagy rombuszhal),
  • 100 g vöröshagyma,
  • 250 g póréhagyma (a fehér része),
  • 100 g zeller,
  • 250 g gomba,
  • 0,2 l száraz fehérbor,
  • 50 ml olaj,
  • 1 babérlevél,
  • 2 ág kakukkfű,
  • 3 ág kapor,
  • 3 szegfűszeg,
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő 50 perc
Adag 1

Hal alaplé

  1. Áztassuk vízbe a haldarabokat.
  2. Pucoljuk és mossuk meg a zöldségeket, vágjuk mogyoró méretű darabokra, és dinszteljük őket átlátszóra egy nagy lábasban.
  3. Töröljük meg a haldarabokat, és keverjük hozzá a zöldségekhez.
  4. Öntsük le a keveréket a fehérborral.
  5. Töltsük fel a lábast jéghideg vízzel.
  6. Lassú tűzön melegítsük fel a vizet, és közben távolítsuk el a tetejéről a habot.
  7. Tegyük bele a fűszereket.
  8. Hagyjuk lassú tűzön gyöngyözni kb. 20 percig, közben gyakran távolítsuk el a tetejéről a habot és a zsírt.
  9. Szűrjük át a kész alaplevet egy ruhán, öntsük egy tiszta lábasba, és még egyszer forraljuk fel, ismét csak eltávolítva a tetejéről az esetlegesen képződő habot és zsírt.
  10. Az alaplevet ezután áttölthetjük befőttes üvegekbe, műanyag palackokba vagy jégkockakészítőbe. Hűtőben tároljuk.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból