Hozzávalók

  • 1 kg bárány ragu hús
  • 1.4 kg burgonya
  • 1 kg répa
  • 2 fej hagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 kk. snidling
  • 1 kk petrezselyem
  • 20 dkg kelkáposzta (opcionális)
  • 1-2 babérlevél
  • 1 kk. durvára őrölt bors
  • 1 – 1.5 l húsleves
  • 1 dl olaj

Ír ürügulyás

Olajon megpirítjuk a bárányhúst. Megpucoljuk és feldaraboljuk a zöldségeket, majd a bárányhússal rétegezve letakarható edénybe helyezzük. Kakukkfűvel, borssal, babérlevéllel, sóval ízesítjük, húslevessel felöntjük. Letakarjuk az edényt majd 140°C-os sütőben kb. 1 óra hosszát pároljuk (a kelkáposztát ilyenkor adjuk csak hozzá). Rendszeresen ellenőrizzük a folyadék mennyiségét és rázogassuk össze az edényt. Tálaláskor apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból