Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • rétesliszt amennyit felvesz (kb. 20-30 dkg)
  • 40 dkg tejföl
  • 40 dkg juhtúró (bryndza)
  • 2 evőkanál zsír
  • 40 dkg húsos szalonna
Elkészítési idő 60 perc
Adag 4 főre

Juhtúrós sztrapacska

Reszeljük le vagy botmixerrel aprítsuk össze a nyers krumplit. Adjunk hozzá annyi réteslisztet, amennyit felvesz (általában 60 dkg krumplihoz 20-30 dkg lisztet). Olyan állagú tésztát kell kapnunk, mintha hagyományos nokedlit készítenénk. Hozzáadunk sót ízlés szerint és elkeverjük. Kevés lisztet szórunk a tetejére, hogy ne barnuljon meg a krumpli, amíg a víz felforr. Közben tegyünk fel egy nagy lábasba vizet forrni. A szalonnát vágjuk apró csíkokra, és süssük ki jó ropogósra.

Közben egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg közepes lángon a juhtúrót a tejföllel és a zsírral. Ezt is tegyük félre. Ha a főzővíz forró, sózzuk meg. Szaggassuk bele a sztrapacskákat nokedliszaggatóval. Ha feljött a tetejére a galuska, akkor kész. Egy konyhai szűrővel kiszedjük, és beleforgatjuk a már kész zsíros-tejfölös juhtúróba. A juhtúrós sztrapacskát a sült szalonnacsíkokkal melegen tálaljuk!

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból