Hozzávalók

1 érett sárgadinnye (kb. 1 kg)

50 ml fehérbor

50 ml merlot

2 kisebb szál kakukkfű lecsipkedett levelei

cukor vagy méz (ízlés szerint)

1 csipet só

frissen őrölt bors

1 csipet morzsolt csilipaprika (elhagyható)

olívaolaj

4 hajszálvékony szelet pármai sonka

a tálaláshoz:

friss kakukkfű

tejszínhab

koktélcseresznye

Elkészítési idő 30 perc
Adag 4 főre

Kakukkfüves sárgadinnyeleves pármai sonkával

A dinnyét kimagozzuk, vékony cikkekre vágjuk, a héját eltávolítjuk. Néhány darab dinnyehúst félreteszünk a tálaláshoz, a többit a fehérborral és a merlot-val turmixgépben pépesítjük, a fűszerekkel összekeverjük. Alaposan lehűtjük.

Tálalás előtt a sonkát kevés olivaolajon ropogósra sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk róla a felesleges zsiradékot, és kisebb darabkákra tördeljük.

A jéghideg levest kakukkfűvel, tejszínhabbal, koktélcseresznyével, valamint a pármai sonkadarabokkal kínáljuk.

 

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból