Hozzávalók

  • 2 kg fehérkáposzta
  • olaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • só, bors
  • 0,5 kg kockatészta

Káposztás cvekedli

  1. A káposztát negyedbe vágjuk, burgonyareszelőn apróra reszeljük.
  2. Egy lábasban kevés olajon világosbarnára pirítjuk a kristálycukrot, majd rátesszük a lereszelt káposztát. Folyamatosan kevergetve, nagy lángon pirítjuk. Ízesítjük sóval és kevés feketeborssal. Addig pirítjuk, míg a káposzta alól az összes víz el nem párolog, és szép barna színt nem kap.
  3. A kockatésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük és összekeverjük a káposztával.
  4. Tűzálló tálba tesszük, és forró sütőben 15 perc alatt átsütjük.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Éjféli falatkák: Kecskesajt-mártogatós zöldségekkel

Tovább

Málnás tiramisu

Tovább

Sütőtök pite – narancsszínű ízbomba

Tovább

Tök latte macchiato

Tovább

Rétegzett édesburgonya süti

Tovább

Burgonyatorta köretnek

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát