Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 5 db paradicsom
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • olívaolaj
  • tengeri só
  • fehérbors
  • 1 kk. mustár

Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell

A zsemlék héját vékonyan levágjuk és a belsejét kis kockára daraboljuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk és a húsát a paradicsommal egyező méretűre vágjuk. Ugyanígy felvágjuk a mozzarellát is.
Mindhármat egy tálba tesszük, megsózzuk, adunk hozzá mustárt, frissen őrölt fehérborsot és kevés olívaolajat. A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk és serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát egy-egy perc alatt elősütjük. Tepsibe tesszük és minden szeletre egy nagy kupac sajtos paradicsomot teszünk. Ezután meglocsoljuk még egy kevés olívaolajjal és 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük. Friss salátát kínáljunk mellé.

Receptek

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Éjféli falatkák: Sült marhaszelet parmezán kosárban

Tovább

Sertéshúsos pite bárányhús filével

Tovább

Töltött borjúhús

Tovább

Kelbimbós csirkecombok

Tovább

Kávés-narancsos kacsamell

Tovább

Ír ürügulyás

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát