Hozzávalók

  • 1 kg kenyai zöldbab,
  • 1 evőkanál szódabikarbóna,
  • 2 vörös- vagy lilahagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 4 paradicsom kimagozva,
  • 1 evőkanál durva szemcséjű dijoni mustár,
  • olívaolaj, citrom,
  • egy kevés kakukkfű, borsikafű, só, bors, cukor
Elkészítési idő 20 perc
Adag 6

Langyos zöldbabsaláta mustáröntettel

  1. Tisztítsuk meg a zöldbabot, vágjuk le a hüvelyek végeit, és aprítsuk fel tetszés szerinti méretre
  2. Blansírozzuk bőséges sós vízben szódabikarbónával, majd azonnal tegyük jeges vízbe hűlni. Vágjuk vékony csíkokra a paradicsomot és a hagymát.
  3. Aprítsuk fel a fokhagymát és a fűszereket, majd rövid ideig pirítsuk őket egy serpenyőben kevés olívaolajon egy csipetnyi cukorral. Adjuk hozzá a zöldbabot egy rövid időre
  4. Adjuk hozzá a mustárt, és löttyintsünk rá citromlevet. Bő­sé­gesen öntözzük meg olívaolajjal. Tegyük hozzá a paradicsomot és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, végül langyosan tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból