Hozzávalók

  • 25 dkg lazac
  • 15 dkg fürtös paradicsom
  • 2 fej shalott hagyma-
  • 5 dkg kecskesajt-
  • 5 dkg provolone sajt
  • 2 kk. dijoni mustár-
  • 1 kk. capri bogyó
  • 5 szelet toast kenyér
  • 1-2 dl olíva olaj
  • 1 db citrom
  • 1 csepp fehér balzsamecet
  • bors
Adag 4

Lazac tatár többféleképpen

A fürtös paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágva tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olíva olajjal és megszórjuk friss kakukkfűvel. Sütőben 120-140°C-on szárítjuk.
A lazacfelét megfüstöljük, apróra vágjuk és dijoni mustárral, shalotta hagymával, kevés olíva olajjal, kockára vágott provolónéval, sóval, borssal, fehér balzsamecettel összekeverjük . A lazac másik felét apróra vágva, olíva olajjal, citrom levével, sóval, borssal, finomra vágott kapri bogyóval kikeverjük. A toast kenyereket formázzuk, majd olíva olajon megpirítjuk. A capris változat alá kecskesajtot kenünk és a tetejére paradicsom cikket helyezünk. A füstöltet egyből a kenyérre kenjük.

Receptek

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Kardhal teriyaki steak grillen sütve, mentás uborkasalátával és zöldcitromos kókusztejkrémmel

Tovább

Hal Vezuviana módra

Tovább

Haltekercs pestoval

Tovább

Halászlé

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metrokaracsony.hu

Ismerd a METRO karácsonyi kínálatát

Meríts ötleteket ünnepi receptjeink közül, ismerd meg karácsonyi praktikáinkat és áruházaink ünnepi kínálatát