Lencsés sárgaborsó-saláta sonkacsipsszel

Hozzávalók

  • 25 dkg lencse
  • 25 dkg sárgaborsó
  • zöldségleves vagy alaplé
  • 2 lila hagyma
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 alma
  • 1 dl víz
  • méz
  • frissen őrölt bors
  • citromlé
  • 1-2 evőkanál olaj

A tálaláshoz:

  • 15 dkg sonka
  • snidling
  • sáfrány
Elkészítési idő 60 perc + áztatás + érlelés
Adag 8 főre

Lencsés sárgaborsó-saláta sonkacsipsszel

A lencsét és a sárgaborsót a főzést megelőző este külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap mindkettőt leszűrjük, és zöldséglevesben külön-külön puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni.

A kétféle hagymát megtisztítjuk, a lilát vékonyabb, a pórét vastagabb karikákra szeljük. Az alma magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk.

A vízből mézzel, sóval, borssal, citromlével és olajjal salátalevet készítünk. Beleforgatjuk a lencsét és a sárgaborsót, a kétféle hagymát és az almát. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt a tetejét megszórjuk snidling- és sáfrányszálakkal, végül ropogósra sült sonkacsipsszel kínáljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból