Hozzávalók

  • 125-125 g vörös-, sárga- és beluga lencse,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2 alma,
  • zöldségalaplé,
  • 2 evőkanál méz,
  • 40 ml fehérborecet,
  • 100 ml napraforgóolaj,
  • 1 citrom,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 100 g újhagyma,
  • 1 snidling,
  • 250 g bacon,
  • bors, só
Elkészítési idő 40 perc
Adag 6

Lencsesaláta

Főzzük meg a lencsét az alaplében. Figyeljünk rá, hogy az eltérő lencséket eltérő ideig kell főzni. Vágjuk vékony csíkokra a hagymát és az almát, és dinszteljük üvegesre egy kevés olajon. Öntsük hozzá a borecetet, majd az egészet tegyük bele a lencsébe. Keverjünk össze egy csipetnyi sót és citromhéjat a mustárral, a mézzel és a maradék olajjal, majd ezt is adjuk hozzá a lencséhez. Vágjuk az újhagymát vékony csíkokra, és keverjük bele a salátába. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és díszítsük snidlinggel. Süssük ropogósra a bacont, és tálaljuk a salátához.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból