Hozzávalók

  • 1 fej vörös káposzta (kb. 1 kg),
  • 250 ml vörösbor,
  • 150 ml vörösborecet,
  • 3 alma,
  • 3 vöröshagyma,
  • 1 fűszerzsák babérlevéllel, borókával, borssal, csillagánizzsal, fahéjjal,
  • 4 evőkanál tisztított vaj,
  • bors, cukor, só
Elkészítési idő 90 perc
Adag 6

Lilakáposzta almával

  1. Méretétől függően vágjuk a káposztafejet négy vagy hat részre, vágjuk ki a torzsáját, majd vágjuk fel a káposztát vékony csíkokra.
  2. Aprítsuk fel a hagymát és az almát.
  3. Ízesítsük bőségesen ecettel, vörösborral, sóval és borssal, …
  4. … majd jól keverjük össze. Tegyük bele a fűszereket, és hagyjuk állni legalább két órára, de inkább egész éjszakára.
  5. Ezután nyomkodjuk ki a káposztát egy szűrőben, és fogjuk fel a levét.
  6. Alaposan pároljuk meg a káposztát tisztított vajban.
  7. Fokozatosan öntsük mellé a káposztalevet, és folytassuk a párolást 45 percig, amíg meg nem puhul a káposzta.
  8. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és cukrozzuk, majd tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból