Hozzávalók

  • 60 dkg malaccomb
  • 30 dkg sertészsír
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek dijoni mustár
  • só, bors
  • bagett, capribogyó, csemegeuborka és lilahagyma-saláta a tálaláshoz
Elkészítési idő 120 perc
Adag 4-6 fő

Malac- vagy sertésrillette savanyúsággal és bagettel

A malaccombot nagyobb darabokra vág­juk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd egy órát állni hagyjuk.

A sertészsírt felforró­sítjuk, beletesszük a malacdarabokat és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a babérle­velet és a fokhagymát, felöntjük fehér­borral, majd fedő alatt alacsony hőfo­kon puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a dijoni mustárt és még öt percig főzzük. Az egé­szet leszűrjük, kivesszük a babérlevelet, a húst szálaira szedjük, a megsült fokhagy­mával és a zsírral összekeverjük.

Hűtő­ben, időnként megkeverve kidermesztjük. Pirított bagettel és a savanyúságokkal kínáljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból