Hozzávalók

  • 4 db malaccsülök

CÉKLASALÁTA HOZZÁVALÓK:

  • 4 db közepes méretű cékla
  • olaj, só
  • 5 dkg kesudió
  • 5 dkg pekándió
  • 5 dkg mandula

DRESSZING HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek méz
  • 2 ek olívaolaj

FEHÉRRÉPAPÜRÉ HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg fehérrépa
  • 1 cs petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 dl tejszín
  • szőlőmagolaj
  • só, fehér bors
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4 fő

Malaccsülök céklával és gyökérrel

A malaccsülköket sóval bedörzsöljük és egy órát állni hagyjuk.

Tepsibe tes­szük, kevés vizet aláöntünk és 140 °C-os sütőben 2 óra alatt puhára sütjük. A sütő hőfokát 230 °C-ra emeljük és a malac bőrét ropogósra sütjük.

A céklák mindkét végét levágjuk, majd enyhén megsózzuk, szorosan alufóliába csomagoljuk és 160 °C-os sütőben nagy­jából egy óra alatt megsütjük. A fóliá­ban hagyjuk langyosra hűlni, majd a héját lehúzzuk és kockákra vágjuk. A dresszing hozzávalóit egy kis üvegben összerázzuk és meglocsoljuk a céklát. A magokat szá­razon megpirítjuk és durvára vágjuk.

A fehérrépát kockákra vágjuk és a szőlőmagolajon kissé megpirítjuk. Sózzuk, majd félig felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. A főzési idő vége felé hozzáadjuk a finomra vágott petrezsely­met és a tejszínt. A vajjal együtt pürésít­jük, ízesítjük fehér borssal.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból