Mandulás almáspite

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 20 dkg vaj
  • 1 kisebb tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • kevés kekszmorzsa

A töltelékhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál tejszín
  • 1,5 kg savanykás alma
  • 15 dkg szeletelt mandula

A tetejére:

  • porcukor
Elkészítési idő 1,5 óra
Adag 1 közepes nagyságú tepsire való adag

Mandulás-almás pite

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsoljuk a vajjal. A tojással és a tejföllel egyneművé gyúrjuk, folpakba csomagolva hűtőbe tesszük. A vajat összemelegítjük a cukorral, a mézzel és a tejszínnel, hagyjuk langyosra hűlni. Közben az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe tesszük. Megszórjuk kekszmorzsával, majd kirakjuk az almaszeletekkel. Ráöntjük a mázat, meghintjük a mandulával, és előmelegített, 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Miután kihűlt, porcukorral finoman meghintjük, és szeletekre vágva tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból