mangoldos rizottó

Hozzávalók

  • 1 lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg mangold
  • olívaolaj
  • 30 dkg rizottórizs
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • kb. 1,5 l zöldségalaplé
  • frissen őrölt fekete bors
  • 10 dkg mascarpone
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt

A tálaláshoz:

  • mangoldlevél
Elkészítési idő 1 óra
Adag 4 főre

Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Mángoldos rizottó

A kétféle hagymát megtisztítjuk, külön-külön finomra aprítjuk. A mángoldot alaposan megtisztítjuk, a levélrészt csíkokra, a szárat apróra vágjuk.

Kevés olívaolajon megdinszteljük a lila hagymát, hozzáadjuk a rizst és a mángoldszárat, kevergetve pár percig pároljuk. Felöntjük  borral, megvárjuk, amíg elpárolog. Ráöntünk 2 merőkanálnyi forró alaplevet. Amikor azt nagyjából felszívta, gyakori kevergetés mellett, folyamatosan pótoljuk a folyadékot, egészen addig, amíg a rizs „al dente” állagúra nem puhul. Közben kevés olajon megpirítjuk a mángoldlevelet, ízesítjük a fokhagymával, sóval, borssal. A rizottóhoz vegyítjük a mascarponéval és a parmezánnal együtt. Lefedve néhány percig pihentetjük, majd néhány mángoldlevéllel meghintve tálaljuk.

Receptek

SARAMURĂ DE CRAP CU MĂMĂLIGĂ

Tovább

Sopa Mallorquina

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Polędwica na purée chrzanowo

Tovább

HIN HTOTE FINOMSÁG

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból